Promo&Press – promocija hrvatske interpretirane baštine

Kostimirane tematske ture, posjetiteljski centri, pripovijedanje (storytelling), radionice, edukativne staze, ekomuzeji – sve je to interpretacija baštine odnosno način na koji se kulturna i prirodna baština “prevodi” na jezik razumljiv posjetiteljima jedne zemlje, ali i lokalnom stanovništvu svih generacija (posebno djeci i mladima).

Promocija upravo takve, interpretirane baštine, zahtijeva strast, predanost, snalažljivost, kreativnost i kontakte kako bi glas o njihovom postojanju pronašao put. I zato je nastao Promo&Press, radionica dobrih ideja i marljive realizacije kojom svijetu približavamo bogatstvo i raznovrsnost hrvatske interpretirane baštine.

Silvija Jacić, Promotion&PR Specialist

Još za vrijeme studija novinarstva svoj poslovni put započela sam kao turistički novinar u časopisu U.T. – ugostiteljstvo i turizam gdje sam, zahvaljujući urednici Silvani Jakuš upoznala i zavoljela turizam. Nakon diplome, stjecala sam novinarsko i uredničko iskustvo koje mi je bilo od velike koristi kad sam 2000. godine, zajedno s mnogim kolegama, bila dio stvaranja adriatica.neta, prve online turističke agencije u Hrvatskoj u kojoj sam radila kao web editor, koordinator prevoditelja i naposljetku kao voditeljica odjela za odnose s javnošću. Pokazalo se da su ljepote hrvatskih svjetionika fascinirale mnoge strane i domaće medije pa je (inter)nacionalni PR postao moj posao i strast. Nakon adriatica.net-a neko vrijeme je ljubav prema turizmu bila „ljubav na daljinu“ jer sam nekoliko godina provela u marketingu izdavačkih kuća (Profil, Školska knjiga), no povratak u turističke vode je bio neizbježan – nakon turističke agencije Putujbolje.com došlo je vrijeme za Promo&Press i turističku promociju hrvatske interpretirane baštine.

Trenutni angažman:

Stalni vanjski stručni suradnik za promociju i odnose s javnošću Turističke zajednice grada Vodnjana

Stalni vanjski stručni suradnik za promociju i odnose s javnošću Turističke zajednice općine Ližnjan

Suradnica za promociju  Interpretacijskog centra baštine Banovine

Suradnica za promociju Lynx and Fox

Više o projektima